Egy öröm és bodottá volt a silverstone-i pálya tulajdonosai körében a hét első napjaiban. Hétfőn bejelentették, hogy 17 évig megrendezhetik a Brit Nagydíjat, mindezt az Ecclostone által eredetileg elvártnál olcsóbban, majd 24 óra alatt soha nem látott mértékben keltek el jegyek az eseményre. Szinte biztosra vehető a teltház, vagy mégsem?

A jövő évi Brit Nagydíjat, az évad tízedik futamát július 11-én rendezik. Na és? Van egy másik sportesemény is, ami ugyanekkorra esik, mégpedig a 2010-es futball-világbajnokság döntője. Illetve szombaton, az időmérő napján a harmadik helyért játszott mérkőzés.


Bár a Forma-1 eseményei magyar idő szerint délután kettőkor, a focimeccsek pedig este fél kilenckor kezdődnek, a szervezők nem bízzák a véletlenre. Nem szeretnék, hogy valaki csak azért nem venne jegyet a Brit Nagydíjra, mert attól tart, nem ér haza időben.

Ezért egy különösen nagy kivetítőn közvetítik majd a focimeccseket. Richard Phillips, a pálya ügyvezető igazgatója reméli, sikerül kielégíteniük az igényeket: “Azt hiszem, miénk lesz a legnagyobb F1-futam és világbajnoki nézőközönség. Ez lesz a legnagyobb csoport, aki együtt néz focimeccset tévén” – mondta, majd hozzáfűzte, nem először csinálnak ilyet, 2006-ban is ugyanígy jártak el.