A 2001 és 2006 közötti F1-es pályafutása alatt hat győzelmet és 23 dobogós helyezést gyűjtött Juan Pablo Montoya még ma sem került ki az F1-es csapatok látóteréből, nemrég a Toro Rossónál ismerték be, hogy ajánlatot tettek neki, de a kolumbiait egyáltalán nem érdekli már a száguldó cirkusz, még bajnoki autóba sem ülne.

“Még mindig keresnek, de én visszautasítottam az ajánlatokat, és amikor a telefonszámomat kérik, hogy beszélhessünk, mindig mondom, hogy ha az F1-es visszatérésről van szó, ne is fáradjanak, mert nem érdekel a dolog. Nagyon elégedett vagyok itt a NASCAR-ban. A családommal jól érezzük magunkat az USA-ban, eszem ágában sincs visszamenni a Forma-1-be” – nyilatkozta Montoya a spanyol EFE hírügynökségnek.

“Ha a McLaren vagy a Ferrari hívna, akkor sem mennék vissza” – tette hozzá.

A NASCAR-ban tavaly óta egyetlen győzelmet arató 33 éves versenyző idén csak a 25. helyen végzett a sorozatban, de úgy gondolja, hogy a siker is jön majd, a látszat csalóka:

“Az igazi szakértők, azok, akik tényleg ismerik a NASCAR-t sok jót mondtak a teljesítményemről. Tudom, hogy [a NASCAR] bonyolultnak tűnik a nézőknek, de amikor elkezdek majd futamokat nyerni, azok is megismerkednek vele és követni fogják, akik kritizálnak, amiért kiszálltam az F1-ből.”