Tegnap a Holland Királyi Légierő volkeli bázisán Christijan Albers a Spyker F1-es autójával versenyzett egy F16-os vadászrepülő ellen.A “Teljes gázzal” című bemutatón nagyjából 10 ezer néző vett részt, többségük a holland Spyker gyár vendégeként. Albers ellenfele a holland légierő egyik legtapasztaltabb pilótája,  
Ralph Aarts százados volt.


A verseny egészen szoros volt, a vadászrepülő csak két autóhossznyi előnnyel nyerte a csatát. Az első 300 méteren a Spyker vezetett, az egy kilométeres pályán ezután az F16-os tört előre, hogy végül 15,5 másodperc alatt teljesítse a távot. A repülő a pálya végén felszállt, és mintegy megünnepelve a győzelmét, néhány látványos manővert is bemutatott.

Christijan Albers a verseny után így nyilatkozott:

“Szoros verseny volt, az első 300 méteren csak a visszapillantó tükörből láttam a repülőt, de aztán gyorsult és elhúzott mellettem, hihetetlen volt! Őszintén szólva nem hiszem, hogy veszítettem, mellettem volt a célvonalnál. De nem is ez számít, a lényeg, hogy jó szórakozás volt és igazi látványosság a nézőknek. Még sosem voltam egy F16-os közelében, így igazán érdekes volt összehasonlítani a két gép teljesítményét. Ralph [Aarts, a pilóta] és csapata nagyon bátran végzik a dolgukat, igazán tisztelem őket!”

A Spyker gyár elnöke, Victor Muller is nagyon elégedett volt:
“Nagyon büszke vagyok, hogy sikerült egy ilyen rendezvényt megvalósítanunk, igazán élveztem Christijan és az F16-os bemutatóját.”

Spyker vs. F16: