Gyász a Genfi Autószalonon

Hová tűnt Maddalena?

Szerző: Földes Attila levél küldés 
Dátum: 2016.03.08. 11.00

Eddig minden évben biztos pont volt, lehetett rá számítani, de idén se híre se hamva nem volt az autószalon legmenőbb hölgyének. Szomorkodjunk együtt!

A Genfi Autószalonon minden évben rengeteg csinos hölgyet látunk. Vannak, akik a pult mögött kávét főznek, vannak akik sörrel és virslivel kínálják a rohangálásban kitikkadt zsurnalisztát, mások pedig a kiállított autók mellett álldogálnak, vagy azért, hogy információt adjanak a járgányról, vagy azért, hogy a géppel közösen emeljék egymás fényét a műértő látogatók szemében. Több éves saját tapasztalat szerint ha jó csajt akarsz látni az autószalonon, akkor valamelyik olasz márka standja felé kell menned. Az olaszok szeretnek, tudnak is élni és jó érzéssel válogatnak maguk köré szemrevaló teremtéseket.

Harci Citroën emblémát festett magára a tündér

Ha eddig bármelyik éveben a genfi csajos galériához kerestünk képanyagot és biztosra akartunk menni, akkor a Lamborghini felé vettük az irányt. Idén is így volt, kerestük Maddalena-t, de jaj, ő nem volt sehol. Előfordul az ilyen, nem lehet egész nap vidáman minden hülyére rámosolyogni, aki fényképezőgépet tol az arcába, vagy folyton pohos bácsikkal fotózkodni, gondoltuk biztos éppen pihen, azért nincs itt. De később, sokadszor visszatérve sem lett meg, aztán nemrég egész sok jó nevű autós oldal galériáját is átnéztem, hátha valahol meglátom őt. Nem jártam sikerrel, Maddalena eltűnt, mint az aranypénz.

Maddalena nincs sehol :(

Maddalena nincs sehol :(

Pedig ő nekünk ugyanúgy hozzátartozott a Genfi autószalonhoz, mint a kiállítástól minimum 2 órányira lévő, csöves szállás, az elmebeteg genfi dugó, a nászutas lakosztály dupla franciaágyaiban hajnalig tartó cikkírás, vagy az utazás utáni rémálomszerű valutaelszámolás a pénzügyön, amikor kézzel írt, sajtpapírnak látszó számlákkal állunk szerencsétlenül az asztal mellett, hogy higgyék el, ilyet adtak és kész. Most meg a lambós csaj nincs sehol. Pedig Szörényi kolléga 2009-ben el is csípte pár szóra, akkor megtudtunk róla egy keveset, amit ide is másolok:

A Lamborghininél több éve csodálja a férfinép ugyanazt a lányt. A főbb európai autókiállításokon mindig látjuk, Genftől Frankfurton át Párizsig. Egy kivételes adottságokkal rendelkező olasz szépségről van szó, akivel fél éve, Genfben a fotózás után sikerült kicsit beszélgetni.

Archív kép, baloldalon Maddalena

Archív kép 2009-ből, baloldalon Maddalena

Az angol nem az erőssége, de megtudtuk róla, hogy Maddalénának hívják, Rimini közelében él és az autógyártók között csak a Lamborghinivel dolgozik. A Genfi, és a felváltva megtartott Párizsi illetve a Frankfurti szalonon domborít a sportautók mellett, a hazai kiállítások közül Bolognában is ékesíti a Murcielagót. Az autószalon-mentes időszakokban modellként dolgozik. Azt mondja, hogy egy divatbemutató sokkal könnyebb feladat, még azzal együtt is, hogy villámgyorsan kell átöltözni és igen, vetkőznie is.

A Lamborghini így is kitett magáért, de azért mégis maradt bennünk hiányérzet. Át is szaladtunk a Škodához:

IMG_0314

Fiatal, kedves teremtések, talpig fehérben a Škodánál

Videón az Apollo Vredestein sajtótájékoztatójának leglátványosabb eleme. Éljen a nagy belmagasság, a strapabíró függöny és a sportos csaj!

Azért nem minden  olasz márka megy rá a látványosra vetkőztetett nőkre. Őt szegényt talpig bebugyolálva állították oda e mellé a Maserati szörnyszülött mellé:

Fura autó mellé furcsa ruhás lány illik

Fura autó mellé furcsa ruhás lány illik

 
Amikor az autóról kérdeztük, a kisasszony csak annyit tudott mondani, hogy Rómából jött. Semmi baj.

Amikor az autóról kérdeztük, a kisasszony csak annyit tudott mondani, hogy Rómából jött. Semmi baj.

A szalon leghosszabb felvágása, meglehetősen hosszú lábbal

A szalon leghosszabb felvágása, meglehetősen hosszú lábbal

Szegény, odaszomorodott az Arash mellé

Szegény, odaszomorodott az Arash mellé

Fogkrém-reklámlány. Az autókiállítás legfehérebb foga díja jár neki

Fogkrém-reklámlány. Az autókiállítás legfehérebb foga díja jár neki

  Reméljük, annak ellenére, hogy Facebook oldala szerint tavaly októberben Dubai-ba költözött – bármit is jelentsen ez – Maddalenat még látjuk valamelyik kiállításon. Idén hiányzott a szalonról. Nemcsak nekünk.

Kommentek

F1: A tavalyi autóval indulna a sereghajtó 2017-ben

Az összeomlás szélén táncoló Manor-csapat kérvényezte a Nemzetközi Automobil Szövetségnél, hogy a tavalyi modellel vághasson neki a 2017-es idénynek.

Száznál több autóbuszt vásárolt tavaly a BKV

Megkérdeztük a BKV, hogy tavaly hány darab autóbuszt sikerült vásárolniuk. A számolgatás végén mi is meglepődtünk.

Anyósgyilkos járművek

Erre a hétre valahogy csupa olyan visszahívás jutott Európában, amelyek az első utasülésnél – közkeletű nevén az anyósülésnél – észlelt, életveszélyes hibákat hivatottak orvosolni.

F1: Bottas magával vitte a Williams-szponzort

A Williams nem csak versenyzőjét veszti el, Valtteri Bottasszal együtt régi-régi szponzora is a Mercedeshez távozik.

Keményít a rendőrség: minden sofőrnek szondát kell fújni

Mostantól nincs kivétel, minden sofőrnek meg kell fújnia az alkoholszondát. A rendőrség a finn módszerrel szeretné kiszűrni az ittas vezetőket. Nógrádban vezetik be először.

KRESZ-táblák, amikre figyelned kell télen

Van néhány speciális KRESZ-tábla, amelyeket zimankó és havazás idején erősen ajánlott figyelni. De tudjuk-e, hogy pontosan mit is jelentenek ezek a táblák?

F1: Állami elismerést kapott Kimi Räikkönen

A Ferrari világbajnok pilótája Finnország első sportnagykövete lett.

Norvégiában betiltották a dízelautókat

A rossz légminőség miatt Oslo átmenetileg kitiltotta a norvég fővárosból a gázolajjal üzemelő gépjárműveket.

Opel, ami jobban kéne, mint egy BMW

Olyan Opelt vezettünk, amely annyira a vágy tárgya volt egykoron, hogy még egy dalba is befoglalták a nevét.

A csapatok nem kérnek F1-es tulajdonrészt

Úgy tűnik, a nem sikerült pénzt kihúzni a csapatok zsebéből, a Forma-1 új tulajdonosa, a Liberty Media nem tudta bevonni őket a tulajdonosi körbe.

Családi mindenest, de milyet?

Használtautó-vásárlásban segít szakértőnk, aki egy levélváltással is irányt mutathat az igényeinknek megfelelő kivitel megtalálásához.

Ez a kézműves módszer új fejezetet nyit a hengerfej felújításban

Precíz megoldás helyett ösztönből tolja emberünk. Az eredmény kétséges, de legalább az eljárás látványos.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.